Artiesten

Freek de Jonge is aan het 'afronden'

Cabaretier Freek de Jonge merkt dat zijn leeftijd steeds meer parten speelt als hij op het podium staat. "Het is onherroepelijk duidelijk dat ik bezig ben de zaak af te ronden." De Jonge is inmiddels 74 jaar en staat al ongeveer 63 jaar op het podium.

"Fysiek. De zaak bij elkaar houden, qua geheugen", legt de Groninger uit in een interview met de Volkskrant. Soms moet hij even wachten tot het juiste woord hem te binnen schiet. "Als je jong bent, wordt de tijd gefrustreerd doordat je te snel wilt, geen rust hebt; naarmate je ouder wordt wil je soms te snel voor het tempo dat je aankan."

Verkrampt

De cabaretier zegt dat hij soms zelfs wat verkrampt op het podium staat. "En misschien is die verkramptheid ook wel het gevolg van het feit dat ik het allemaal te ernstig neem." Hij doelt hiermee op de voorstelling en zijn positie.

Theatervoorstelling

De Jonge staat momenteel met zijn voorstelling De Suppoost in het theater. In deze show vertelt hij in over zijn belevenissen als zaalwachter tijdens de expositieperiode van hem en zijn vrouw Hella in het Groninger Museum.

Foto: Ferdi de Gier


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater