Artiesten, Cabaret, Voorstellingen

Freek de Jonge speelt hoofdrol in film De Vogelwachter

Cabaretier Freek de Jonge gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Nederlandse speelfilm De Vogelwachter. De film zal in 2020 te zien zijn, aldus de distributeur September Film. Freek kruipt in de rol van een halsstarrige oude man, die moederziel alleen op een eiland in de oceaan werkt en woont op een eilandje vol vogels.

Maar op een dag krijgt de Vogelwachter post en hoort dat aan zijn gelukkkige bestaan een einde komt. Daar laat hij het echter niet bij zitten! De Vogelwachter weigert te vertrekken en trekt, geheel op eigen wijze, ten strijde.

De film wordt geschreven en geregisseerd door Threes Anna. De ontwikkeling en productie wordt in coproductie met omroep AVROTROS gedaan door Hanneke Niens en Hans de Wolf. Films die gemaakt worden in coproductie van een Nederlandse publieke omroep zijn meestal vrij snel (na de bioscoopperiode) ook op tv te zien. Hier is echter op moment van schrijven nog niets over bekend.

De opnames gaan volgende week van start en de opnameperiode duurt tot half juni. Dat past namelijk perfect in het speelschema van Freek de Jonge, want hij toert momenteel nog steeds rond met zijn huidige cabaret-programma De Suppoost.

Ben je op zoek naar een cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater