Artiesten

Edwin Evers ruilt radio in voor muziek maken

Edwin Evers presenteert vandaag zijn laatste uitzending van Evers Staat Op bij Radio 538. Ter gelegenheid hiervan is de uitzending een twaalf uur durende marathon die vanmorgen om 06:00 uur begon. Evers stopt voorlopig met radio maken, omdat hij meer tijd wil besteden aan zijn muziek.

Evers is behalve radiopersoonlijkheid ook zanger. Hij heeft zijn eigen band en schrijft muziek. Met zijn band toerde hij in het verleden al langs theaters. En ook dit seizoen staat hij weer op de planken met het concertprogramma Mooi zo!.

Ook wil hij meer tijd maken voor nummers schrijven. "Voor mezelf, maar ook voor anderen". De 'koning van de radio' schreef eerder al voor Jan Smit en Elske DeWall. Evers: "Dat moest altijd tussendoor. Nu heb ik daar meer tijd en alle ruimte voor." Hij weet nog niet waar dit heen zal leiden, maar "vind het leuk om te doen".

Het concert Mooi Zo! draait om alles wat mooi is. De Edwin Evers band speelt daarom nummers van hun muzikale helden, zowel versterkt als akoestisch.

Minister-president Rutte: "Supergezellig"

Maar vandaag draait het nog even om de radio. En er is veel aandacht voor de laatste werkdag van de 47-jarige radiomaker. Zo kwamen verschillende mensen op bezoek. Uiteraard behoorden collega's van Radio 538 daartoe, zoals Frank Dane. Maar ook niemand minder dan minister-president Mark Rutte kwam even langs. Hij vond Everts Staat Op altijd een "supergezellig" programma. "Mensen haten de files, maar er is een groot voordeel en dat is dat je wat langer naar 538 kunt luisteren", aldus de VVD-er. Verder staat er natuurlijk veel muziek op het programma en zijn er live optredens van diverse artiesten, waaronder Edsilia Rombley.


Kijk snel voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater