Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Nieuwegein / De Kom
Logo De Kom

Contact

De Kom

Stadsplein 6
3431 LZ Nieuwegein

Theater foto De Kom

De Kom is een stadstheater en kunstencentrum aan het Stadsplein in Nieuwegein. het opvallende gebouw werd ontworpen door architect Frits van Dongen en heeft twee theaterzalen. De grote zaal heeft een ruim podium met 650 zitplaatsen en is geschikt voor grote theaterproducties. De tweede zaal is een zogenaamde vlakkevloerzaal, met een inschuifbare tribune met maximaal 200 zitplaatsen.

Naast de brede entreehal met balie en garderobe zijn er voor het theaterpubliek drie foyers beschikbaar. Deze zijn onderling verbonden door een open trappenhuis, waarmee ook het kunstencentrum bereikbaar is. De ruime foyers zijn uitermate geschikt voor live optredens, lezingen en festivals, die met regelmaat georganiseerd worden.

ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
GarderobeGratis

Het adres Stadsplein is nieuw en wordt door navigatiesystemen (en Google Maps) vaak niet herkend. Als alternatief kunt u het adres van het politiebureau invoeren: Schakelstede 75. Komt u als bezoeker naar DE KOM, dan kunt u vóór het politiebureau rechts afbuigen op de Zoomstede, richting de parkeergarage. Komt u laden of lossen, dan kunt u voor het politiebureau langs rechtdoor het Stadsplein oprijden. Als het plein is afgesloten, dan kunt u aanbellen bij de paal. .

Openbaar vervoer

openbaar vervoer DE KOM is bereikbaar met de sneltram vanuit Utrecht, IJsselstein en Nieuwegein-Zuid. Alle trams stoppen bij halte Stadscentrum Nieuwegein, op een paar minuten loopafstand van DE KOM. Reist u met de tram tussen Nieuwegein-Zuid en Utrecht, dan kunt u ook uitstappen bij halte Merwestein. Streekbus 74 (Utrecht-Vianen) en streekbus 77 (Utrecht- Nieuwegein Zuid) stoppen beide bij halte Stadscentrum Nieuwegein en halte Stadshuis. Vanaf halte Nieuwegein Stadscentrum of vanaf De oude Kom loopt u via winkelcentrum Cityplaza in ongeveer vijf minuten naar DE KOM aan het Stadsplein.

Auto

Met de auto bereikt u DE KOM via de snelwegen A2, A12 of A27 richting Nieuwegein. Volg de borden 'Centrum', 'Theater' en de P-borden. U kunt parkeren in de garage naast DE KOM (Parkeren Theater) of onder DE KOM (Parkeren Stadshuis). Bij Parkeergarage Theater gelden extra voordelige parkeertarieven. De eerste twee uur betaalt u € 1,00 per uur en daarna € 2,00 per uur. Bij Parkeergarage Stadshuis betaalt u altijd € 2,00 per uur. Bij de horeca-uitgiftepunten van DE KOM zijn voor beide parkeergarages uitrijkaarten te koop voor € 4,50. Een uitrijkaart is voordelig als u langer dan 3,5 uur geparkeerd staat in Parkeergarage Theater of 2,5 uur in Parkeergarage Stadshuis.

Fietsenstalling

U kunt gratis uw fiets parkeren in fietsenstalling 'De Fietspomp'. Deze bewaakte fietsenstalling bevindt zich onder het Stadshuis, naast de ingang van parkeergarage 'Stadshuis' en is bereikbaar via de Noordstedeweg. De fietsenstalling is geopend op maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 00.00 uur, op zaterdag van 8.00 tot 00.00 uur en op koopzondagen van 11.00 tot 17.30 uur.