Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Musica Callada
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Musica Callada

Remy van Kesteren & Eric Vloeimans

De poëtische pianomuziek van de Spaanse componist Federico Mompou (1893-1987) vormt voor meestertrompettist Eric Vloeimans en de jonge, avontuurlijke harpist Remy van Kesteren het vertrekpunt voor een muzikale zoektocht naar stilte. Van Kesteren arrangeerde zijn dromerige, aan Debussy en Satie verwante, vierdelige cyclus ‘Musica Callada’ voor cello en trompet. Met dit werk als rode draad verkennen Vloeimans en Van Kesteren klassiek, jazz en improvisatie.

Remy van Kesteren
Als vijfjarige werd hij van de schommel gelokt door een mysterieus geluid uit een openstaand raam – het geluid van de harp. Op zijn tiende trad Remy van Kesteren toe tot het Conservatorium van Utrecht en nog voordat hij zijn studie afrondde met de hoogste onderscheiding, kon hij al terugkijken op twee succesvolle edities van zijn eigen Nederlands Harp Festival. Remy schrijft zijn snel ontwikkelde carrière toe aan zijn voormalig lerares, Erika Waardenburg, de hofleverancier van de Nederlandse harpwereld. Bekijk de TEDxTalk door Remy van Kesteren over de docente die hem inspireerde.

Eric Vloeimans
Begonnen aan het Rotterdams Conservatorium op de afdeling klassieke muziek stapte hij later over naar de jazz-afdeling. Vloeimans studeerde in 1988 met lof af en zette zijn studie voort in New York, waar hij studeerde met Donald Byrd en ervaring opdeed door te spelen in de bigbands van Frank Foster and Mercer Ellington. In 2001 kreeg Vloeimans de VPRO/Boy Edgar Prijs voor zijn activiteiten op het gebied van de jazzmuziek. In 2002 won hij een Bird Award en in 2011 werd hij onderscheiden met de Gouden Notekraker voor de meest opvallende, artistieke dan wel smaakmakende muziekuiting van het afgelopen seizoen.