Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Mijn nachten met Churchill
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Mijn nachten met Churchill

Diederik van Vleuten

Wie herinnert zich niet die ene leraar die zoveel indruk op je maakte vroeger? Geen saaie opsomming in boekentaal, maar een bevlogen type dat je van begin tot eind meeneemt in zijn verhalen. Zo iemand is Diederik van Vleuten, het heertje onder de cabaretiers.

Van Vleuten brengt een boeiende mix van historytelling, originele humor en gevoelige liedteksten. Hierin verweeft hij zijn eigen familieverleden met de geschiedenis van Winston Churchill, die al sinds zijn jeugd een prominente plaats inneemt binnen zijn nachtelijke hersenspinsels. Hoe dit komt? Zijn vader liet hem complete redevoeringen van deze wereldleider uit zijn hoofd leren én imiteren.

Geen flauwe grappen en harde taal, maar een cabaretier die weet hoe hij zijn publiek voor zich kan winnen met hoogwaardig literair toneel.

regie: Berend Boudewijn

Diederik van Vleuten (1961) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werkte vanaf 1988 als componist/pianist/edelfigurant bij cabaretgezelschap 'Zak en As'. Hierna was hij werkzaam als componist en tekstschrijver voor diverse radio- en televisieprogramma's. Na jarenlang samengewerkt te hebben aan vele theaterprogramma's en toneelstukken, staat hij vanaf 2010 solo op de planken. Hiermee werd direct een totaal nieuw theatergenre geboren: een biografische conference -doorspekt met historische feiten- vormen samen een prachtige documentaire op toneel. Dat dit een succesformule blijkt te zijn kunt u nu zelf gaan beoordelen.