Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Little Raven (Borderkids) (6+)
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Little Raven (Borderkids) (6+)

Micha Wertheim & Pépé Smits

Tijdens Little Raven vertellen Pépé Smit en Micha Wertheim de jongste bezoekers over hun nieuwe boeken: Fred kan niet slapen en De hik.

Micha Wertheim
Micha Wertheim kan heel veel. Hij is cabaretier, radiomaker en columnist voor onder andere Vrij Nederland. Én hij schrijft ook nog eens voor kinderen. Duimelot bijvoorbeeld: een bundel kinderversjes over vingers, waar Villa Achterwerk een televisieserie van maakte. En het boek Hoe Lima een lekke band kreeg. Dit jaar kwam De hik uit (die hij samen met Cristina Garcia Martin maakte):

Dit is het verhaal
van de hik. De hik hoopt
dat iedereen hem een
tijdje te logeren wil
hebben, want anders
zou zijn laatste uur wel
eens geslagen kunnen
hebben.


Pépé Smit
Pépé Smit afgestudeerd aan de Rietveld Academie en het Sandberg Instituut. Naast haar werk als kunstenaar is zij bekend van haar illustraties en geënsceneerde foto’s voor NRC Handelsblad.

Het prentenboek 'Fred het (heel erg eigenwijze) hert' was haar debuut. De humor in haar illustraties laat kleine kinderen lachen en nadenken.

'Fred kan niet slapen' is haar derde boek: Fred het hert weet wat hij wil. In zijn eerste prentenboek waren dat handen, en die kreeg hij ook van zijn schepper Pépé Smit. In dit nieuwe boek komen die handen goed van pas, al gaat het even helemaal mis als Fred op bezoek gaat bij Anton de knorrige boswachter. Wie Fred kan niet slapen uitheeft, kijkt nooit meer met dezelfde ogen naar de maan.