Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Leiden / Theater Ins Blau
Logo Theater Ins Blau

Contact

Theater Ins Blau

Haagweg 6
2311 AA Leiden

Theater foto Theater Ins Blau

Theater Ins Blau is hét vlakkevloertheater van Leiden. In september 2012 opende het nieuwe vlakkevloertheater van Leiden haar deuren aan de Haagweg. Theater Ins Blau, met 200 stoelen, biedt in samenwerking met Stadspodia Leiden een afwisselend aanbod van zowel professionele als amateurgezelschappen. Al in april 2013 ontving het theater haar 10.000e bezoeker.Directeur Kees van Leeuwen over de bouw van het theater: "Het was een huzarenstukje: een theater bouwen in nog geen vier maanden. Maar het is gelukt en dat is ongekend! Theater Ins Blau is in rap tempo een begrip aan het worden. Jullie weten het te vinden en waarderen de voorstellingen. De loop zit er al goed in. Ook de samenwerking tussen Theater Ins Blau en Stadspodia Leiden (Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal) smaakt naar meer. Met jou en de makers storten we ons in Leiden nóg meer in het avontuur dat theater is. Je móet in Theater Ins Blau geweest zijn om er terug te komen!!! "

Geluidsversterkende apparatuurHet theater beschikt over een infraroodsysteem voor slechthorenden.
ToegankelijkheidHet theater is rolstoeltoegankelijk. Wel is het raadzaam bij uw reservering te melden dat u in een rolstoel komt. Dit vanwege de opbouw van het decor.
GarderobeGratis

Theater Ins Blau ligt in het centrum van Leiden. Vanaf het centraal station kun je het theater bereiken via de bussen met de nummers 1 en 5. De rit duurt nog geen tien minuten en je moet weer uitstappen in de De Genestetstraat. Vanaf daar is het nog maar enkele meters lopen naar de ingang van het theater.

PARKEREN

Theater Ins Blau ligt aan de parkaarplaats Haagweg. Voor bezoekers van Ins Blau zijn uitrijkaarten bij de bar verkrijgbaar.

THEATERTAXI

Voor een taxi ritje van of naar het theater kun je altijd contact opnemen met taxi centrale Leiden.