Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Lange dagreis naar de nacht
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Lange dagreis naar de nacht

Toneelgroep Amsterdam / Ivo van Hove

De familietragedie van Eugene O'Neill, door regisseur Ivo van Hove de 'Amerikaanse Shakespeare' genoemd, is een hartverscheurend portret van vier familieleden die niet met, maar ook niet zonder elkaar kunnen. James en Mary Tyrone en hun twee zonen vechten tegen hun verslavingen en de demonen uit het verleden. Ze trachten de schijn krampachtig op te houden, maar langzaam valt hun kaartenhuis uit elkaar.


Lange dagreis naar de nacht wordt nu voor de derde keer hernomen, samen met haar 'schaduwvoorstelling' Achterkant van De Warme Winkel.

"Meesterlijke acteurs in schets van menselijk onvermogen." (Trouw ****).
"Een hypergevoelige Marieke Heebink, een heerszuchtige Gijs Scholten van Aschat, een naar tederheid hunkerende Roeland Fernhout en een verbitterde Ramsey Nasr. Ieder vertolkt een eigen antwoord op de deceptie die het leven hen brengt." (Theaterkrant ****).

Achterkant
Terwijl Toneelgroep Amsterdam Lange dagreis naar de nacht speelt, staat De Warme Winkel in dezelfde zaal (maar dan aan de achterkant), op dezelfde tijd, met dezelfde whisky, maar met een totaal andere voorstelling: Achterkant. Een avond over de achterkant: van het toneelbedrijf, van de roem, van Marieke Heebink en van Ivo van Hove’s tong. Het licht gaat pas uit als in de zaal het applaus verstild is.