Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / La Tragedia di Claudio M
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

La Tragedia di Claudio M

Stichting Musica in Scena

Het werk van Claudio Monteverdi komt weer tot leven met de uitvoering La Tragedia di Claudio M. Ter ere van zijn 450e herdenkingsjaar richt hij nu eindelijk tot ons en spreekt in zijn eigen woorden. Helaas speelt de voorstelling zich af in het rampjaar van de beroemde barokke componist. Zijn vrouw en oogappel Claudia is overleden terwijl hij de opdracht heeft gekregen om nieuwe vrolijke opera te maken. Daarom wil hij het liefste doorzoeken naar zijn waarheid, iets groters en de betekenis van ware kunst.

De dramatische momenten in Monteverdi's jaar staan schril in contrast met de taferelen van het komische toneelgezelschap dat keer op keer roet in het eten gooit. Zal zijn zoektocht slagen?

Het verhaal van La Tragedia di Claudio M. is gebaseerd op waargebeurde feiten, maar is zeker geen reconstructie. Er ontstaat nieuwe muziek op basis van oude meesterwerken, precies zoals het 400 jaar geleden ook ging. Deze voorstelling van Musica in Scena is daarmee niet alleen een interessant portret van een wereldberoemde componist, maar levert ook een bijdrage aan de discussie over de verschillende uitvoeringen van historisch theater.

De voorstelling is naar een libretto en concept van Johannes Boer en gebruikt de composities van Monteverdi.

Kijk voor veel meer klassieke muziek en opera in onze theateragenda.