Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Hoe overleef ik de Russische winter
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Hoe overleef ik de Russische winter

Jelle Brandt Corstius & Oleg Fateev

Wat gebeurt er als je uitglijdt in Moermansk en hoe overleef je een bezoek bij een afgelegen rendierbrigade in Russisch Lapland? Ik zou het niet weten, jij?! Jelle Brandt Corstius is analytisch, heeft humor en zelfspot. Uit eigen ervaring geeft hij antwoord op deze vragen. Maar ook op de vragen: Wie is Poetin eigenlijk en moeten we bang zijn voor hem?

Hoe overleef ik de Russische winter? Is een unieke reis door Rusland. Een cultuur die ver van ons verwijderd is en waar we heel weinig van weten. Maar Jelle Brandt Corstius tilt een tip van de sluier op en vertelt veel, heel veel over Rusland. Hij neemt ons bij de hand en leert ons te overleven in een Russische winter.

Jelle Brandt Corstius is een Nederlands correspondent, publicist en programmamaker. Je kent hem vast van de reportageserie ‘Van Moskou tot Moermansk’ of als presentator van het programma ‘Zomergasten’.

De muzikale begeleiding is in handen van Oleg Fateev. Oleg is geboren in Moldavië en reist heel de wereld over met zijn bayan, een Russische accordeon. Hij heeft eerder samengewerkt met Herman van Veen en ook met Mathilde Santing.

De Russische sfeer wordt goed neergezet, nu alleen nog een flink pak sneeuw, een goed glas wodka en augurken.

Website: jellebc.nl