Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Henry
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Henry

Scapino Ballet

Itamar Serussi, de spannendste dansmaker van dit moment, maakte als nieuwe huischoreograaf van het Scapino Ballet een overdonderende entree bij het gezelschap met ‘WOLF’. “Het bewegingsmateriaal van Serussi is rijk, gek, scherp en precies en zit de Scapinodansers als gegoten”, schreef de Volkskrant. In zijn nieuwe avondvullende voorstelling ‘HENRY’ laat de Israëliër opnieuw de energieke bewegingsstijl zien die hem zo bijzonder maakt.

In het avondvullende Henry zien we zijn fascinerende bewegingsstijl, met dansers die tot het uiterste gaan, zwaartekracht-trotserende sprongen, uitdagende poses, humoristisch, vlijmscherp en allemaal tegelijk. Serussi vertelt een persoonlijk verhaal met een stortvloed aan beelden, soms poëtisch, dan weer recht voor z’n raap. Kortstondige ontmoetingen komen en gaan in een razend tempo, als een pop-up store van emoties. Dit is dans 3.0.

Henry kan niet zonder de muziek van Richard van Kruysdijk, een opzwepende mix van dance, pop en techno. Het is de kerosine die de voorstelling voortstuwt. Serussi: “Henry is wat je ziet vlak voor je sterft, als je hele leven in een flits voorbij gaat.”

Serussi, afkomstig uit Israël, heeft zijn roots in het beroemde Batsheva Dance Company maar put ook inspiratie uit het werk van Lars von Trier, Quentin Tarantino, Charlie Chaplin, Fred Astaire en Roger Rabbit. Het is vooral de combinatie die het zo bijzonder maakt.

choreografie: Itamar Serussi muziek: Richard van Kruysdijk

Bekijk hier de teaser