Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Fred Florusse Conserveert
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Fred Florusse Conserveert

Fred Florusse

Fred Florusse is een oude rot in het vak die zowel jong als oud kan bekoren met zijn fantastische verhalen over het cabaretvak, omlijst door de meest mooie liedjes uit de cabaretperiode 1895 tot nu. 1895? Zeker, de eerste aanzetten van het cabaret in Nederland kent bijzondere verhalen en liedjes. En allemaal goed geconserveerd en smaakvol opgediend in Fred Florusse Conserveert!

Fred Florusse is bekend van cabaretgroep Don Quishocking. Deze cabaretgroep werd opgericht in 1967 en won een jaar later al studentencabaretfestival Cameretten'68 in Delft. Don Quishocking behoorde in de jaren zeventig tot de cabarettop, samen met Ivo de Wijs en Neerlands Hoop.

In een intiem programma vol verhalen en liedjes reist Fred Florusse door meer dan 100 jaar cabaret. Fred Florusse doet dit samen met twee collega’s die, hoewel jong en fris, ook al hun sporen in de kleinkunst meer dan verdiend hebben. De jonge zangeres en cabaretier Alice Rientjes geeft met haar unieke combinatie van opleidingen aan de Toneelschool, Kleinkunstacademie en het Conservatorium van Amsterdam een mooie invulling aan Fred Florusse Conserveert. De voortreffelijke pianist Eelco Menkveld begeleidt Fred Florusse en Alice Rientjes.