Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Fluister: Bruno Sanfilippo en Bruno Bavota
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Fluister: Bruno Sanfilippo en Bruno Bavota

Bruno Sanfilippo en Bruno Bavota

Fluister is een initiatief voor intense luistermuziek in Dordrecht, georganiseerd door de mensen achter Urban Explorers, Zenderruis en het Fonotheca label in samenwerking met het CBK. Fluister is naast het organiseren van live optredens ook een netwerk voor ambient en experimentele elektronische muziek.

Bruno Sanfilippo (ARG)
De in Barcelona wonende Argentijnse klassiek geschoolde muzikant en componist Bruno Sanfilippo verkent de grens tussen eigentijdse klassiek en electro –akoestische pianomuziek. Met een prepared piano verandert hij de klankeur lichtelijk of ingrijpend door het plaatsen van objecten onder de snaren en hamers (denk aan Hauschka). De kracht van deze bijzondere componist ligt echter bij zijn dromerige, melancholische en licht romantische composities. Bezinnende pracht die liefhebbers van Ludovico Einaudi, Yann Thiersen en Michael Nyman zullen waarderen.

Bruno Bavota (IT)
De Napolitaanse componist/pianist Bruno Bavota schrijft composities die aanschuren tegen klassieke muziek. Emotioneel, troostvol, tot de verbeelding sprekend en van een diepgaande schoonheid.
Hij tilt pianomuziek naar een hoger niveau, weet op krachtige wijze de luisteraar stil te krijgen en tovert een wereld tevoorschijn die de beslotenheid van de eigen woonkamer oproept. Denk daarbij aan de pianomuziek van Yann Tiersen, Ludovico Einaudi, Dustin O’Halloran en Michael Nyman.