Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Eyes Wide Shut
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Eyes Wide Shut

Toneelgroep Maastricht

Eyes Wide Shut….. een spannende, donkere, fantasievolle film. Schrijver Jibbe Willems heeft zich laten inspireren door Kubricks gelijknamige film.

Een psychologische, erotische thriller in het theater. De bekende film werd geregisseerd door de befaamde Stanley Kubrick. Wie kent deze film niet met in de hoofdrol Hollywoods droompaar uit 1999 ‘Tom Cruise en Nicole Kidman’. Kubrick was een meester in het creëren van droomwerelden waarin verleiding en angst de boventoon voeren. Beau Schneider en Joke Emmers spelen de hoofdrollen in deze ijzingwekkende thriller waarin een gewone man koortsachtig op zoek gaat naar zijn diepst verborgen verlangens.

Eyes Wide Shut is dan ook geen simpel verhaal over een echtpaar die verkeert in hoge society kringen. Wanneer is hun leven echt en wanneer is het een façade? In deze voorstelling vertolken Beau Schneider en Joke Emmers de hoofdrollen.
Een arts heeft alles wat hij zich wensen kan, carrière, een prachtig huis, een mooie vrouw. Helaas brengt jaloezie hem naar de duistere kant van het leven. Waar komt hij terecht en is dit wat hij echt wil.