Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Eline Vere
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Eline Vere

Hanne Arendzen, Oda Spelbos, Marc Klein Essink e.a.

Een van de bekendste romanpersonages van de Nederlandse literatuur. Ger Thijs ensceneert Couperus' weergaloze portret van de worsteling van een jonge vrouw.

Eline Vere is een van de bekendste romanpersonages van de Nederlandse literatuur. In de gelijknamige debuutroman van Louis Couperus (1989) wil de drieëntwintig jarige Eline Vere ontsnappen aan de keurige mannen en de sleur van het gegoede Haags leven met thee en koekjes. Ze wil niet meer gevangen zitten in het korset van haar milieu.

Ze betaalt een hoge prijs: uitstoting, verwarring en ten slotte de dood. Een intrigerende worsteling van een jonge vrouw die een eigen leven probeert te leiden. Een gegeven dat van alle tijden is en dat op toneel nog aangrijpender zal zijn dan in het boek.

Gespeeld door een cast om van te watertanden. Deze bestaat onder uit Hanne Arendzen (bekend van de tv-serie Ramses over het leven van Rames Shaffy, en de film Het Diner), Oda Spelbos (Flikken Maastricht, Baantjer,De Passievrucht), Nico de Vries (Van God Los, Alles is familie) en andere topacteurs.

Bekijk hieronder de trailer