Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Dordrecht / Schouwburg Kunstmin
Logo Schouwburg Kunstmin

Contact

Schouwburg Kunstmin

Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht

Theater foto Schouwburg KunstminTheater foto Schouwburg Kunstmin

Schouwburg Kunstmin is een rijksmonument uit 1889. Het gebouw werd ontworpen door architect Jan Verheul. Het gebouw is geliefd vanwege het neo-barokke interieur dat architect Sybold van Ravesteyn in de jaren dertig van de vorige eeuw toevoegde. Ronde vormen en weelderige versieringen en ornamenten kenmerken zijn stijl. Van Ravesteyn ontwierp ook het halfronde paviljoen aan de zijkant van het gebouw. Daar bevindt zich momenteel het Theatercafé.Na een restauratie van twee jaar opende de schouwburg eind 2014 opnieuw haar deuren voor het publiek. Het moderne interieurontwerp van Studio Makkink & Bey en de unieke architectuur van Van Ravesteyn bezorgen bezoekers een eigentijdse beleving van een authentiek en stijlvol theaterpand.

Het theater produceert culturele, kunstzinnige en educatieve projecten voor alle inwoners van de gemeente Dordrecht en omstreken. Voor iedereen in de stad en regio is er een gevarieerd en kwalitatief goed aanbod. De voorstellingen zijn te zien in de Grote Zaal en de Kleine Zaal van Schouwburg Kunstmin. En ook in de theaterzalen Ketel 1 en Machine 3 in het Energiehuis in Dordrecht.

Geluidsversterkende apparatuurKosteloos te leen
ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
PauzedrankjeGratis
GarderobeGratis
PARKEREN

Bij de schouwburg en in de omliggende straten is beperkt parkeergelegenheid. U betaalt €1,80 per uur. Wanneer u met kinderen komt of met mensen die slecht ter been zijn, kunt u ervoor kiezen om deze personen eerst af te zetten bij de Schouwburg en vervolgens uw auto bij parkeergarage het Energiehuis te parkeren. Het eerste uur parkeren is hier gratis, vervolgens is het tarief €1,00 per uur met een maximaal dagtarief van €10,00. Vanaf 1 januari 2016 is het tarief €1,30 per uur.

OPENBAAR VERVOER

Vanaf het centraal station van Dordrecht stoppen buslijnen 3 (ri. Oudelandshoek),4 (ri. Staart), en 14 (ri. Papendrecht) bij de halte Oranjelaan. Vanaf hier is het slechts enkele minuten lopen naar Schouwburg Kunstmin. U steekt bij het kruispunt over en loopt de Stooplaan in. Aan het eind van deze weg bevindt zich Schouwburg Kunstmin.