Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Dordrecht / Schouwburg Kunstmin
Logo Schouwburg Kunstmin

Contact

Schouwburg Kunstmin

Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht

Theater foto Schouwburg KunstminTheater foto Schouwburg Kunstmin

Theateragenda

vrijdag 20.04.2018 Bestel

VET Theater - Maarten Ebbers & Maria Noë

Schouwburg Kunstmin / Dordrecht / 19.30 uur / € 8,00

vrijdag 20.04.2018 Bestel

Simone Kleinsma, William Spaaij e.a.

Schouwburg Kunstmin / Dordrecht / 20.15 uur / € 45,50

zaterdag 21.04.2018 Bestel

Simone Kleinsma, William Spaaij e.a.

Schouwburg Kunstmin / Dordrecht / 20.15 uur / € 45,50

zaterdag 21.04.2018 Bestel

Amara Onwuka en Jochem Uytdehaage e.a.

Schouwburg Kunstmin / Dordrecht / 20.30 uur / € 18,00

Restaurants in de buurt

Schouwburg Kunstmin in Dordrecht bestaat uit twee panden: de schouwburg zelf en het Energiehuis. Het pand van de schouwburg Kunstmin is een rijksmonument en gebouwd in 1889 naar het ontwerp van architect Jan Verheul. Daarnaast heeft het pand een neo-barok interieur dat erg geliefd is: ronde vormen en weelderige versieringen en ornamenten. Deze is in de jaren dertig toegevoegd door architect Sybold van Ravesteyn, die ook het paviljoen heeft ontworpen waar zich nu het Theatercafé bevindt. Het pand is enkele jaren geleden uitgebreid gerestaureerd en dankzij nieuw interieurontwerp van Studio Makkink & Bey heeft het authentieke en stijlvolle pand een eigentijdse draai gekregen.

Daarnaast vallen ook de theaterzalen Ketel 1 en machine 3 in het Energiehuis onder de Schouwburg Kunstmin. Dit is een voormalige elektriciteitscentrale uit 1905 dat sinds 2013 gedeeld wordt door verschillende culturele organisaties. Hier zijn ook het poppodium Bibelot, cultuurcentrum ToBe en restaurant Khotinksy te vinden.

Geluidsversterkende apparatuurKosteloos te leen
ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
PauzedrankjeGratis
GarderobeGratis
PARKEREN

Bij de schouwburg en in de omliggende straten is beperkt parkeergelegenheid. U betaalt €1,80 per uur. Wanneer u met kinderen komt of met mensen die slecht ter been zijn, kunt u ervoor kiezen om deze personen eerst af te zetten bij de Schouwburg en vervolgens uw auto bij parkeergarage het Energiehuis te parkeren. Het eerste uur parkeren is hier gratis, vervolgens is het tarief €1,00 per uur met een maximaal dagtarief van €10,00. Vanaf 1 januari 2016 is het tarief €1,30 per uur.

OPENBAAR VERVOER

Vanaf het centraal station van Dordrecht stoppen buslijnen 3 (ri. Oudelandshoek),4 (ri. Staart), en 14 (ri. Papendrecht) bij de halte Oranjelaan. Vanaf hier is het slechts enkele minuten lopen naar Schouwburg Kunstmin. U steekt bij het kruispunt over en loopt de Stooplaan in. Aan het eind van deze weg bevindt zich Schouwburg Kunstmin.