Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / DOEK!
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

DOEK!

Peter Blok en Loes Luca

De winnaar van de AVRO Toneel Publieksprijs 2011 is terug in het theater! DOEK! is een prachtstuk van Maria Goos, gespeeld door ras comédienne Loes Luca en steracteur Peter Blok. Het enerverende DOEK! neemt u mee naar de zenuwslopende intriges achter de schermen van het theater, naar auditieperikelen en relatiestress, drank en pillen en de loutering van het applaus.

Een man en een vrouw kennen elkaar van de toneelschool. Zij adoreerde hem en hij bewonderde haar. Ze hebben - op één weekje na - altijd afstand van elkaar gehouden. Inmiddels zijn we dertig jaar verder. Hij heeft grote rollen gespeeld, maar is in zijn carrière op een dood spoor beland. Zij heeft in grote musicals gestaan, maar heeft al een paar jaar niet meer gespeeld. Nu staan ze voor het eerst samen op de planken in een stuk over hun grote liefde: toneel...

De rol van Kate zou aanvankelijk gespeeld worden door de fenomenale (helaas zenuwzwakke) Roos Tjebbinga, maar is overgenomen door de magistrale Jojanneke Iependijk die vond dat ze, door omstandigheden gedwongen, de rol terug moest geven, waarna Karin Simons de partij van Kate al aardig in de vingers leek te krijgen in het repetitielokaal, tot de onenigheid van vorige week. We zijn erg blij te kunnen meedelen dat Kate uiteindelijk vertolkt wordt door niemand minder dan Lies Oorthuizen, gespeeld door Loes Luca.

De rol van David wordt vormgegeven door Richard van Berkhove. Wij verzoeken het publiek Richard geen drank aan te bieden in de foyer. Voor de rol van echtgenoot Wouter hebben onlangs audities plaatsgevonden, maar deze hebben nog geen geschikte kandidaat opgeleverd naar de maatstaven van Richard van Berkhove.

We zetten alles op alles om voor de volgende auditieronde een geschiktere locatie te vinden dan café Wim&Annie. Ook wordt er geprobeerd om de volgende auditieronde overdag te laten plaatsvinden en niet meer na sluitingstijd. Voorlopig wordt de rol van Wouter vertolkt door Peter Blok, die tevens de rol van Richard op zich neemt.

Note: mocht u vóór, tijdens, of na de voorstelling een medicijnstrip Refusal vinden, gelieve die af te geven bij de kassa. Wij wensen u meer plezier met het toneelstuk DOEK! dan Roos Tjebbinga, Jojanneke Iependijk en Karin Simons eraan beleefd hebben.

Een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde.

'Loes Luca en Peter Blok laten zien dat ze met weinig middelen een indrukwekkend schouwspel kunnen spelen.' (de Volkskrant)

Bekijk hier een stukje uit DOEK! voorstelling uit 2011: