Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Bomans
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Bomans

Reinier Bulder, Frederik Brom, Annick Boer e.a.

Nederlands’ grootste taaltovenaar, Godfried Bomans, werd in 1972 uitgenodigd door de AVRO en de VARA om een week op het onbewoonde eiland Rottumerplaat te verblijven. Ver weg van iedereen, alleen op het strand, en Bomans vindt het er vreselijk. Hij kan niet slapen en hij ergert zich kapot aan het gekrijs van de meeuwen. Dagelijks heeft hij contact met Willem Ruis, die aan de overkant in Warffum staat.

In deze muzikale toneelvoorstelling komen de radiogesprekken tussen Bomans en Ruis opnieuw tot leven. Geen onderwerp blijft onbesproken en Bomans’ enorme gevoel voor humor is rijkelijk aanwezig. Het kleurrijke karakter van Godfried Bomans wordt in deze voorstelling onderstreept door de muziek en fijne nummers, waarvoor schrijver Ruud van Megen dankbaar gebruik maakte van Bomans’ teksten.

Bomans was vele jaren de meest gelezen schrijver van Nederland. Hij heeft meer dan 60 boeken en vele andere geschriften op zijn naam staan. Tijdens zijn leven groeide deze schrijver en columnist uit tot een nationale troetelbeer.

Voor de Bomans-fan is deze voorstelling een feest van herkenning en voor alle anderen een kennismaking met zijn fantasievolle en tijdloze verhalen.

Cast: Reinier Bulder, Frederik Brom, Annick Boer en Randy Fokke.
Regie: Aat Ceelen.