Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Architectuur Centrum NIjmegen
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Architectuur Centrum NIjmegen

Icoon in de architectuur: Peter Zumthor

De reeks Architectuur Documentaire Avonden van Architectuur Centrum Nijmegen besteedt aandacht aan bijzondere architectuur en stedenbouw. De serie bestaat uit 8 avonden. Elke avond wordt ingeleid door een deskundige spreker en vervolgens wordt er een documentaire vertoond. De avond wordt afgesloten met een nagesprek.

Dinsdag 19 mei a.s. staat Peter Zumthor centraal. Er wordt een film vertoond en Klaske Havik zal een toelichting geven.
De Zwitserse architect Peter Zumthor is vooral bekend van het thermencomplex Therme Vals (1996). Dit complex werd al binnen twee jaar na de realisatie tot erfgoed verklaard. Geroemd om zijn poëtisch gebruik van materialen, preciese detaillering en zorgvuldige verhoudingen behoort hij, net als Herzog & De Meuron, tot de meest beroemde architecten van Zwitserland en realiseert hij projecten over de hele wereld. In 2009 won hij de Pritzker Architecture Prize.

De reeks is een vervolg op de succesvolle reeks ‘House or home, architectuur en huisvesting II’ in het vorige seizoen. De reeks is samengesteld door Paul van Hontem (van Hontem architecten). Het programma ziet er als volgt uit: 7/10 Herman Hertzberger, 11/11 UN Studio, 9/12 Daniel Libeskind, 13/1 Alvaro Siza, 3/2 Frank Gehry, 10/3 SANAA, 14/4 Zaha Hadid, 19/5 Peter Zumthor.