Bourla Schouwburg (Antwerpen)
51.2159572
4.4073483

Geen voorstellingen gevonden.

arrow down

Informatie over theater

De Bourla Schouwburg is een theater in Antwerpen. Het karakteristieke halfronde gebouw stamt uit het begin van de 19e eeuw en is sindsdien diverse keren verbouwd en gerenoveerd. De schouwburg is de thuisbasis van Toneelhuis, een gezelschap dat is voortgekomen uit de fusie tussen Koninklijke Nederlandse Schouwburg en Blauwe Maandag Compagnie.

Toegankelijkheid

De Bourla Schouwburg biedt tegenwoordig plaats aan circa 900 bezoekers. Mindervaliden kunnen een rolstoelplek reserveren en gebruikmaken van aangepaste toiletten. Voor slechthorenden biedt de ringleiding uitkomst. Blinden en slechtzienden kunnen tijdens de zondagmiddagmatinees gebruikmaken van een audio-inleiding of audiobeschrijving.

Geschiedenis

De schouwburg is vernoemd naar architect Pierre Bruno Bourla. Het neoclassicistische gebouw opende in 1834 haar deuren, destijds als Grand Théâtre of Théâtre Royal Français. 

In de loop der decennia werd het kunstencentrum diverse malen verbouwd en onderging het meerdere naamswijzigingen. De Bourla Schouwburg sloot in 1980 haar deuren. Begin jaren 90 onderging het complex opnieuw een grondige renovatie, waarbij onder meer aandacht werd geschonken aan de historische gevel en bijzondere theatermachinerie. In 1993 werd de schouwburg weer geopend voor publiek. 

Foto's: Buitenkant - Koen Broos; Zaal - Alexander Dumarey

  arrow down
  arrow down

  Bereikbaarheid

  De Bourla Schouwburg is gevestigd op Komedieplein 18, in het centrum van Antwerpen. Vanaf treinstation Antwerpen-Centraal loop je er in circa vijftien minuten naartoe. Je kunt ook de tram pakken naar halte Antwerpen - Oudaan, op een steenworp afstand van het theater.

  Kom je met de auto? Let er dan op dat er in en rond Antwerpen een milieuzone van kracht is. Betaald parkeren kan onder meer bij Parking Arenberg (Oudevaartplaats 2-4) of Parking Oudaen (Oudaan 3). Plan je reis eenvoudig via Google Maps.

   

  Hotels & BB in Antwerpen

  gerelateerd nieuws

  André Rieu voegt extra concerten toe aan Vrijthof-reeks

  André Rieu voegt extra concerten toe aan Vrijthof-reeks

  Van over de hele wereld weten zijn fans de weg naar het bourgondische Maastricht te vinden!

  Laatste nieuws

  Davy en Imahni toegevoegd aan de cast van Grease

  De afvallers van Op zoek naar Danny en Sandy zijn tóch te zien in de musical.

  06 feb 2023

  Dit zijn de nieuwe Danny en Sandy in Grease

  De winnaars van Op zoek naar Danny en Sandy zijn bekend!

  03 feb 2023

  Lees nu het decembernummer van Scènes gratis!

  Theater.nl is sinds kort de uitgever van het theatermagazine Scènes.

  01 feb 2023

  Christel de Laat: “Mijn publiek even alles laten vergeten, dát is waar ik het allemaal voor doe”

  Theater.nl sprak met de comédienne over haar nieuwste voorstelling Hoe dan?!

  01 feb 2023