Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Veldhoven / De Schalm
Logo De Schalm

Contact

De Schalm

Meiveld 3
5501 KA Veldhoven

Theater foto De Schalm

Theater de Schalm middelgroot theater in Veldhoven. De Brabantse 'cultuurtempel' is opgezet rond het begin van de begin 60'er jaren. Het gezellige theater beschikt over twee theaterzalen met een capaciteit van 480 en 185 zitplaatsen. Elk jaar worden er ongeveer 170 voorstellingen vertoont van zowel professionele- als amateurgezelschappen. Het gezellige theater draait ook films af in de zalen, hierin richt de Schalm zich met name op de betere filmhuisfilms.

Naast cabaret, toneel of muziek concerten is de Schalm ook zeer geschikt voor besloten evenementen. Regelmatig huren bedrijven, scholen en verenigingen of andere instellingen het voor diverse gelegenheden als: congressen, bedrijfsfeesten, presentaties, cursussen en vele andere activiteiten.

Theater de Schalm is een verrijking voor kunst- en cultuurliefhebbers uit Veldhoven en omgeving.

Geluidsversterkende apparatuurKosteloos te leen
ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
GarderobeGratis

De Schalm is gelegen in het centrum van Veldhoven, met een aangrenzende parkeergelegenheid. Het theater is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer, de auto als de fiets.

OPENBAAR VERVOER

Vanuit NS-station Eindhoven: Lijn 402 (halte Heemweg/Centrum, aan de zijde van de Albert Heijn), stadsbus lijn 15 (halte Citycentrum, aan de zijde van de Jumbo), lijn 16 (halte Heemweg/Centrum op doordeweekse dagen tot 18.00 uur), lijn 116 (halte Heemweg/Centrum vanaf 18.00 en in de weekenden), lijn 103 (halte Heemweg/Centrum).

PARKEREN

Rondom Theater de Schalm is voldoende parkeergelegenheid. Gratis parkeren ’s avonds na 18.00 uur, vrijdagavond na 21.00 uur en op zondag. Vanaf komend theaterseizoen (2016/2017) kunt u ’s avonds vanaf 18.00 uur gratis (met uitzondering van de koopavond op vrijdag) parkeren in Parkeergarage Geer wanneer u Theater de Schalm bezoekt. Tijdens de koopavond op vrijdagavond is dat vanaf 21.00 uur. Op de parkeerplaats bij Albert Heijn zijn speciale invalidenparkeerplaatsen.

Voor de parkeergarage geldt:

– Inrijden is mogelijk tot een half uur na het begin van de laatste voorstelling.

– Na 18.00 uur is het parkeren in de garage, net als buiten, gratis. U betaalt bij het uitrijden alleen voor de tijd die u vóór 18.00 uur geparkeerd heeft.

– Uitrijden is altijd mogelijk. De toegangsdeuren op het Meiveld en op het Minneveld geven toegang voor voetgangers die hun auto op willen halen.