Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Nijmegen / De Vereeniging
Logo De Vereeniging

Contact

De Vereeniging

Keizer Karelplein 2D
6511 NH Nijmegen

Theater foto De VereenigingTheater foto De VereenigingTheater foto De VereenigingTheater foto De VereenigingTheater foto De VereenigingTheater foto De Vereeniging

Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen wordt alom gewaardeerd vanwege de prachtige architectuur en de uitmuntende akoestiek. Het uit 1915 daterende multifunctionele gebouw is sfeervol, stijlvol en verrassend uitgevoerd in Art Deco en Art Nouveau. De grote zaal is bij uitstek geschikt voor klassieke concerten. Door de grote vlakke vloer, waarvan de stoelen verwijderd kunnen worden, is er plaats voor maximaal 1800 bezoekers. De kleine zaal, qua interieur het pronkstuk van De Vereeniging, leent zich met een maximale capaciteit van 220 stoelen, prima voor de kleinschalige optredens.Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere opvallende ruimtes in het gebouw, zoals de Annazaal, de Sociëteitskamer en de Leeuwzaal. In de Keizer Karelfoyer wordt er regelmatig gratis koffie geschonken tijdens de pauzes. Maar je kunt ook uitgebreid iets nuttigen in het café-restaurant.

Geluidsversterkende apparatuurKosteloos te leen
ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
ToneelkijkersTe huur voor € 2,50
GarderobeGratis

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging liggen tegenover elkaar aan het Keizer Karelplein - de centrale verkeersrotonde in Nijmegen. Met het centraal station op loopafstand en voldoende parkeergelegenheid goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer, de auto als de fiets.

PARKEREN

Zowel Stadsschouwburg Nijmegen als Concertgebouw De Vereeniging liggen in een gebied waar 's avonds tot 23.00 uur betaald parkeren van toepassing is. Er zijn echter alternatieven: In de avonduren geldt een goedkoop uurtarief in de parkeergarages in het centrum: € 0,50 per uur van 18.00 tot 08.00 uur, ook op koopavond. Bezoekers van voorstellingen of concerten kunnen voor € 3,50 in de gebouwen een uitrijkaart halen voor onze parkeerplaats bij De Vereeniging (met maximaal 160 parkeerplaatsen). Open maandag t/m zaterdag en op koopzondag van 09.00 tot 23.00 uur.

THEATERTAXI

Theatertaxi kent drie tarieven: € 12,- € 17,- en € 20,- (per persoon, per retour). U kunt uw taxi tot uiterlijk drie dagen voor de betreffende voorstelling/concert telefonisch bij de kassa reserveren via telefoonnummer 024-3221100. U krijgt uw taxikaart(en) per post thuisgestuurd.