William Spaaij is terug met rol in musical Lazarus!

William Spaaij keert terug op de planken! Nadat hij vorig jaar een podiumstop inlaste, kan hij het leven op de bühne niet langer missen. Vanaf deze maand speelt hij de rol van slechterik Valentine in de musical Lazarus.

Het was een bewogen jaar voor Spaaij, die naast acteur ook regisseur is. Na "een verschil van artistiek inzicht" besloot hij te stoppen met het regisseren van Annie de musical. Veel wil hij er nog niet over kwijt "Ik vind het niet eerlijk om daar verder op in te gaan. Maar er zijn geen vervelende dingen gebeurd en we kunnen allemaal nog heel goed door een deur."

Podiumstop William Spaaij

Ook lastte hij een podiumstop in tijdens het jaar 2019, nadat hij maar liefst 340 keer op het podium had gestaan met de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. Dat hij in dit nieuwe jaar zou terugkeren voor zijn rol in Lazarus, hield hij toen nog voor zich, zo vertelt hij in het AD. "Ik wist al dat dit eraan zat te komen toen ik aankondigde een jaar van het podium te verdwijnen. Een mooi vooruitzicht."

David Bowie

Spaaij speelt de rol vanaf eind januari en deelt deze met acteur Pieter Embrechts (48). "Nu ga ik voor het eerst in mijn carrière een rol delen. Ik ben niet eerste keus, ik hoor niet bij de eerste cast. Dat deert me niet. Ik word gewoon heel gelukkig van op de bühne staan."


De musical Lazarus draait om David Bowies alter ego Thomas Newton, die ons kennis laat maken met zijn leven, dromen en obsessies -uiteraard doorspekt met pareltjes uit het rijke oeuvre van Bowie. De musical kwam een maand voor zijn dood uit. Kijk hier voor de speeldata van Lazarus in het DeLaMar Theater Amsterdam.

 

LAZARUS on Instagram: "William Spaaij in David Bowies Lazarus!
Pieter Embrechts en William Spaaij gaan elkaar afwisselen in de rol van Valentine. Vanaf eind januari is William Spaaij een paar keer per week te zien in de rol van Valentine.

Foto: Roy Beusker
#lazarusnl #lazarus #lazarusmusical #davidbowie"

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over