Artiesten

William Spaaij stopt voorlopig met acteren

Musicalacteur William Spaaij stopt voorlopig met acteren. Dat maakte hij op oudjaarsdag bekend op zijn Facebookpagina. "In 2019 wil ik me nog verder ontwikkelen met wie ik ben als mens."

In zijn bericht legt Spaaij uitgebreid uit dat deze keuze voortkomt uit een verlangen om zichzelf beter te leren kennen. Hiermee gaat hij voort op een weg die hij in 2018 insloeg, nadat een jaar geleden zijn relatie uitging.

De acteur schrijft dat hij van zijn ex leerde wat het betekent "je hart te durven openen". Hij dacht dat altijd al te doen, maar dat bleek eigenlijk niet het geval. Ook weet hij nu waarom dat zo was.

Ontwakingsproces

2018 staat voor de 35-jarige dan ook voor "de grootste zelfontplooiing tot nu toe". Tijdens dit "ontwakingsproces" las hij meer dan vijftig boeken over allerlei onderwerpen, waaronder liefde, wetenschap, spiritualiteit en kwantumfysica. Ook passeerde hij "de grens van 100 uur mediteren". Hij leerde hierdoor vooral dat "iets wat je al je leven lang doet misschien je op dit moment toch niet meer helemaal compleet maakt."

Completer gevoel van regisseren

Omdat Spaaij zichzelf beter wil leren kennen, besloot hij dit jaar niet op het toneel te gaan staan. Hij wil zich nu richten op regisseren. Iets dat hem een "nog completer gevoel" geeft en "uitermate gelukkig" maakt. Zo zal hij de musical Stil in Mij gaan regisseren en een "hele grote musical" waarvan de titel begin dit jaar bekend wordt gemaakt.

Wel staat hij deze maand nog op de planken met Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. Zijn rol in deze musical noemde de acteur "een feest". Tevens vond hij het "heel bijzonder" om dit samen met Simone Kleinsma mee te maken.


Kijk snel voor meer musicals in onze theateragenda
Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater