Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Amsterdam / Frascati
Logo Frascati

Contact

Frascati

Nes 63
1012 KD Amsterdam

Theater foto Frascati

Theater Frascati vind je in het centrum van Amsterdam in een voormalig koffiehuis uit de achttiende eeuw. Het theater is naar het koffiehuis vernoemd. De organisatie heeft de beschikking over twee locaties met verschillende zalen.De eerste drie zalen worden vooral gebruikt voor toneelproducties. Frascati 4 is het voormalige pand van de Engelenbak en bevat een theaterzaal en een aantal kleinere studio's. Hier is ruimte om veel te experimenteren en krijgt jong talent de ruimte.Frascati heeft ook zijn eigen productiehuis dat jaarlijks ongeveer tien verschillende voorstellingen produceert. De organisatie werkt ook vaak samen met Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, die in dezelfde straat te vinden is.

Aangezien Frascati in het centrum van Amsterdam zit, is de beschikbare parkeerruimte schaars. Het is praktischer om via het openbaar vervoer te reizen: vanaf Centraal Station is het maar tien minuten lopen naar theater Frascati. Loop vanaf het stationsplein via het Damrak tot de Dam. Steek het Damplein naar links over en ga op de hoek van de Damstraat de Nes in.Vanaf metrohalte Rokin is het 1 minuut lopen. Tram 2, 4, 16 en 24 stoppen bij halte Spui (3 minuten lopen).

PARKEREN

Het parkeertarief op straat in Amsterdam Centrum is € 5,00 per uur. Het tarief is iedere dag geldig van 's ochtends negen uur tot middernacht. Een dagkaart is geldig van negen uur tot zeven uur 's avonds en kost 30 euro. Een avondkaart is geldig van zeven uur 's avonds tot middernacht en kost 20 euro. Je kunt ook gebruik maken van de verschillende parkeergarages in Amsterdam.