Theaternieuws week 46: Fred van Leer annuleert tour en Jochem Myjer wint prijs én maakt nieuwe show

Het is weer tijd voor een update over het belangrijkste theaternieuws van afgelopen week. Met dit keer nieuws over Jochem Myjer, het Metropole Orkest, Rowwen Hèze, Fred van Leer en het Nationaal theaterweekend 2023.

Fred van Leer cancelt zijn theatertour

Deze week heeft Fred van Leer zijn theatershow En Route geannuleerd. De stylist is oververmoeid en kan daarom niet al zijn werkzaamheden voortzetten de komende tijd. Helaas heeft Van Leer daarom besloten om zijn theatershow te cancellen. De theaters nemen contact op met iedereen die al een ticket had gekocht om Fred van Leer te zien in het theater in 2023.

Nieuwe cabaretvoorstelling van Jochem Myjer

Jochem Myjer heeft deze week juist aangekondigd dat hij weer bezig is met een nieuwe show. Het is nog niet bekend hoe de voorstelling gaat heten, wat de speeldata zijn en waar je tickets voor Jochem Myjer kunt kopen. Wel is bekend gemaakt dat de zesde solovoorstelling van de cabaretier in 2023 in première gaat. Het thema van de theatershow is 'samen', net als in zijn nieuwste kinderboek in de serie van De Gorgels.

Naast de bekendmaking van zijn nieuwe show, viel Myjer afgelopen week ook nog eens in de prijzen. Zo krijgt hij op 17 december in het Toon Hermans Theater in Sittard-Geleen de zesde Toon Hermans Prijs uitgereikt. Met de award zet de stichting, die wordt beheerd door zijn erven, personen of instanties in het zonnetje die zich hebben ingezet in de geest van Hermans.

Metropole Orkest heeft een Grammy Award nominatie

Deze week was er ook goed nieuws voor het Metropole Orkest. Net als supersterren Beyoncé en Adele maakt het orkest kans op een Grammy Award voor hun album Between Us. Het is bovendien al de 22e keer dat het Metropole Orkest genomineerd is voor de prestigieuze muziekprijs.

 

 

Musical in de maak over de Limburgse overstromingen

Theater De Maaspoort in Venlo en Toneelgroep Maastricht werken samen aan een nieuwe musical over de overstromingen in Limburg. De musical Het was Zondag in het Zuiden is van 19 juli tot en met 20 augustus 2023 te zien. Het belooft een waar spektakel te worden met een decor dat ook daadwerkelijk overstroomt. De muziek voor de musical is van niemand minder dan de Limburgse Rowwen Hèze.

TINA - De Tina Turner Musical stopt

Vrijdag meldde Stage Entertainment op haar website dat TINA - De Tina Turner Musical in februari 2023 stopt. De laatste voorstelling in het Beatrix Theater is op zondag 19 februari, bijna drie jaar na de première.

De Nederlandse versie van de musical over het leven van Tina Turner was op 9 februari 2020 in hetzelfde Beatrix Theater. Sinds de première speelde Nyassa Alberta de hoofdrol in de productie. Hiermee won ze eerder dit jaar nog de musical award Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical. Ike Turner, de man van Tina, wordt door Juneoer Mers vertolkt. 

Voor wie graag nog een keer het leven van The Queen of Rock wil aanschouwen kan via deze link kaartjes bemachtigen.

Koop nu tickets voor het Nationaal Theaterweekend

Tot slot: van 27 tot en met 29 januari 2023 is het Nationaal Theaterweekend. Voor slechts een tientje kun je in dit weekend heel veel mooie en nieuwe voorstellingen bezoeken bij theaters in het hele land. Het is een mooie kans om eens iets nieuws te proberen of om een goedkoop ticket voor het theater te scoren. De kaartverkoop is dinsdag gestart.

Meer theaternieuws lezen? Kijk dan op onze nieuwspagina.

Beeld: Nationaal Theaterweekend

Gerelateerde onderwerpen