Stage Entertainment stopt met reizende musicals

Theaterproducent Stage Entertainment stopt met reizende musicals. Was Getekend, Annie M.G. maakt de tour nog af, maar daarna maakt het bedrijf een einde aan een tientallen jaren oude traditie.

De reden is dat met de drie grote zalen Beatrix Theater, Circus Theater en DeLaMar wekelijks 30.000 kaarten verkocht moeten worden. Maar Stage Entertainment wil met het toeren geen concurrent van zichzelf zijn. Al sluit directeur Albert Verlinde niet uit dat ze ooit toch weer een musical zullen laten touren, hij wil op het moment inspelen.

Met het theaterconcert All at once, waar we eerder vandaag over schreven wil Stage Entertainment tegemoet komen aan theaters. Ook juicht Verlinde het initiatief van De Theateralliantie toe. Deze organisatie van theaters produceert grote musicals die in hun theaters spelen. Zo produceerden ze het succesvolle Fiddler on the Roof. Verder zijn er ook andere producenten die met musicals theaters aandoen, zoals KemnaSenf deed met De Marathon.

In Utrecht en Scheveningen zullen de grote producties te zien zijn die eerst ergens anders speelden, in DeLaMar zullen geheel nieuwe musicals te zien zijn. Verlinde vertelt dat ze al met vier producties bezig zijn, maar het is nog te vroeg er iets over te zeggen. Hij wil graag voorstellingen maken zoals Piaf, De Kleine Blonde Dood, Ramses en Robert Long.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over