Repetities musical Mamma Mia! gestart

De repetities van Mamma Mia! zijn gisteren gestart. De musical gaat op zondag 23 september in première in het Beatrix Theater in Utrecht.

Albert Verlinde ontving de cast met een heerlijk ontbijt. Daarna begonnen de repetities.

Gezelligheid!! #Repost @albert.verlinde with @get_repost ・・・ Wezijnbegonnen!#mammamianl #stageentertainmentnl #musical #partytime #beatrixtheater

Een bericht gedeeld door MAMMA MIA! (@mammamianl) op


De cast moet hard aan het werk, want de acteurs moeten maar liefst 22 ABBA-songs uit hun hoofd leren. En tijdens de perspresentatie bleek dat ze nog wel wat oefening konden gebruiken.

Hoofdrolspeelster Antje Monteiro had in elk geval veel zin in de repetities. "Jaaaa daar gaan we!", schreef ze bij haar Instagrampost.

Jaaaa daar gaan we! #ready #1e #rehearsal @mammamianl #donna #happy #bigsmile @abbaofficial #bringiton 💃🏻💃🏻❤️

Een bericht gedeeld door Antje Monteiro (@antjemonteiro) op

Ook Emiel de Jong is er helemaal klaar voor: "In januari begonnen de audities en sinds maart weten we dat we meedoen. We hadden het script al gekregen, hebben de kleding gepast. Het zijn allemaal van die kleine speldenprikjes. Nu is het dan zover dat we echt gaan oefenen met het materiaal. Ik heb er onwijs veel zin in."

Populair

De musical is nog steeds erg poplair. Zo kwamen er honderden mensen op de audities af. Waaronder acteur Zjon Smaal, die heel graag in de musical wilde spelen: "Daardoor ging ik met zoveel spanning de auditie in, dat het voor mijn gevoel niet zo goed ging. Ik moest hard werken om het goed gezongen te krijgen dus ik ben extra blij dat ik gekozen ben."

Hitmusical

Mamma Mia! behoort tot een van de populairste musicals van de afgelopen tien jaar. De productie werd wereldwijd bezocht door ruim 60 miljoen bezoekers en gespeeld in zestien verschillende talen. De musical speelde eerder al in Nederland in 2003 en 2009.

Mamma Mia! is een vrolijke romantische komedie waarvan de muziek volledig bestaat uit de populaire popgroep ABBA. Hits als Dancing Queen, Knowing Me Knowing You, Super Trouper en natuurlijk Mamma Mia komen allemaal voorbij. De musical kwam in 2008 ook uit als Hollywoodfilm met onder andere Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth.

Mamma Mia! vertelt het verhaal van de alleenstaande moeder Donna die een hotel runt op het Griekse eiland Kalokairi. Haar twintigjarige dochter Sophie staat op het punt om te trouwen, maar ze wil voor het huwelijk dolgraag weten wie nu eigenlijk haar vader is. Daardoor keren opeens drie oude liefdes van Donna plotseling terug in haar leven.


Op zoek naar een leuke musical? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Lees meer over