2020: Deze artiesten zijn heengegaan

Het roerige jaar 2020 kunnen we bijna afsluiten. Voor velen is het een jaar om snel achter zich te laten. We hebben helaas ook afscheid moeten nemen van veel bekende artiesten die we natuurlijk niet willen vergeten. Daarom eren we deze bekenden in dit overzicht.

Aart Staartjes

Overleden op 12 januari
Wie kent Meneer Aart niet? Veel kinderen zijn met deze norse buurman uit Sesamstraat opgegroeid. In de tijd vóór Sesamstraat werd Staartjes erg bekend door de Stratemakeropzeeshow. Een kinderprogramma dat hij zelf had bedacht. Aart Staartjes werd 81 jaar.

 

Liesbeth List

Overleden op 25 maart
In maart van 2020 nam Nederland afscheid van Liesbeth List. Deze enorm geliefde zangeres zette samen met Ramses Shaffy het Nederlandse Chanson op de kaart. Ze werd 78 jaar.

 

Marc de Hond

Overleden op 3 juni
Marc de Hond debuteerde in 2014 met zijn eerste theatervoorstelling Scherven brengen geluk. Daarna volgden er nog een paar solovoorstellingen. Hij werd 42 jaar.

Vera Lynn

Overleden op 18 juni
De Britse zangeres Vera Lynn werd wereldberoemd door haar lied We'll Meet Again. Het nummer werd een van de bekendste liedjes uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Daarom kreeg ze kreeg de bijnaam 'The Forces' Sweetheart'. Ze werd 103 jaar oud.

Ennio Morricone

Overleden op 6 juli
De wereldberoemde Italiaanse componist Ennio Morricone is verantwoordelijk voor de composities voor ruim 500 films en televisieseries. Waaronder vele klassiekers zoals Once Upon A Time In The West, The Untouchables en The Good, The Bad and The Ugly. Hij werd 91 jaar.

Trini Lopez

Overleden op 11 augustus
Trini Lopez maakte veel muziek maar scoorde met één nummer een grote hit in de jaren 60: If I Had a Hammer. Met de nummers La Bamba en Lemon Tree behaalde hij ook veel succes. Jaren geleden trad hij nog op met André RieuHij werd 83 jaar.

Cora Canne Meijer

Overleden op 25 augustus
Cora Canne Meijer werd in Amsterdam geboren en debuteerde in 1950 bij de Nederlandse Opera in La Traviata. Haar grote doorbraak maakte ze in 1971 in Nederland bij de Nederlandse Operastichting, met haar rol Carmen in de gelijknamige beroemde opera. De operazangeres werd 91 jaar.

Caroline Kaart

Overleden op 15 september
In september moest Nederland weer afscheid nemen van een operazangeres, Caroline Kaart. Kaart was ook presentatrice. Ze werd bekend door het muzikale televisieprogramma Een liedje met Caroline en het radioprogramma Klassiek met Caroline. Kaart overleed op 88-jarige leeftijd.

(Beeld: Omroep MAX)

Nathalie Hoop

Overleden op 3 november
Ze was jarenlang de vaste assistent van illusionist Hans Klok. Ook werkte ze in het verleden samen met Hans Kazàn. Nathalie overleed op 43-jarige leeftijd aan kanker.

 

Corrie van Gorp

Overleden op 22 november
Corrie van Gorp was een geliefde actrice. Ze speelde jarenlang samen met André van Duin waarbij de vele typetjes vertolkte, zoals Mevrouw de Bok. Een aantal jaar geleden werd Van Gorp nog geëerd in een jubileumvoorstelling van het Oude Luxor Theater in Rotterdam met Paul de Leeuw.

Bram van der Vlugt

Overleden op 19 december
Bram van der Vlugt werd ook enorm gewaardeerd. Hij speelde 25 jaar lang dé Sinterklaas waardoor veel generaties met hem opgroeide. Daarnaast was hij te zien in films, series en toneelstukken. Hij dacht nog lang niet aan stoppen en zou in 2021 nog in het theater staan. Helaas mocht het toch niet zo zijn. Hij werd 86 jaar.

Beeld: © Babet Hogervorst (BenCreative)

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over