Theaternieuws week 18: Kruimeltje en Cats terug in theater en tournee Les Misérables uitgebreid

Het is weer zondag! Dat betekent dat Theater.nl je weer bijpraat over het theaternieuws van de voorgaande week. Met deze keer aandacht voor de terugkeer van de musicals Cats en Kruimeltje en de extensie van de tournee van Les Misérables. 

Kruimeltje

De week startte met goed nieuws voor Kruimeltje. De familiemusical keert namelijk vanaf september terug in de theaters en toert langs diverse Nederlandse zalen. Het verhaal mag dan hetzelfde zijn, maar de musical ondergaat de nodige veranderingen. Zo wordt de productie in een nieuw jasje gestoken en is er nieuwe muziek.

 

 

Les Misérables uitgebreid

Woensdag werd bekend dat de wereldberoemde musical Les Misérables in 2023 in negen grote Nederlandse theaters te bewonderen is. De productie toert onder andere langs Koninklijk Theater Carré, Rotterdam, Den Haag, Maastricht en Groningen.

Eind februari 2023 staan de try-outs gepland in Kunstlinie in Almere, waarna de productie dus door het hele land trekt. De tour wordt vooralsnog 1 oktober 2023 afgesloten in Parktheater Eindhoven.

Rentree Cats

En musical Cats maakt haar rentree. Na vier jaar afwezigheid is de West End-productie terug in de Nederlandse theaters en is de voorstelling van 14 tot en met 18 december te zien in de Rotterdamse Ahoy. De reden van hun rentree in de Nederlandse theaters is dat zij bezig zijn met een internationaal tournee. Hiermee reizen zij langs Zwitserland, Duitsland, Noorwegen, Zweden en dus ook Nederland en Ahoy. Ook China wordt in 2023 aan gedaan. 

CATS is gebaseerd op het boek Old Possum's Book of Practical Cats van T.S. Eliot en werd in 1981 voor het eerst opgevoerd in Londen. Nadien werd de productie in meer veertig landen opgevoerd. De musical was in 2018-2019 voor het laatst in Nederland te zien.

Theater Na de Dam

Nederland stond op 4 mei op onder andere De Dam in Amsterdam wederom stil bij alle slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Maar ook in de Nederlandse theaters werd hier na de twee minuten stilte van 20.00 uur uitgebreid stilgestaan. 

Zo voerden theaters het hele land op 4 en 5 mei specials producties op over de Tweede Wereldoorlog. Met voorstellingen als De Joodse Raad, De brieven van Mia en Slachthuis Vijf voorzagen theatermakers en artiesten de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag van extra context.

De Opvliegers

En Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman van De Opvliegers keren in november terug in het theater met het feel-good concert Girls on FireDe voorstelling krijgt een volledig nieuwe opzet. AntjeJoanne en Hilke staan niet als personages op het toneel, maar als zichzelf. De show zal bestaan uit bekende hits die elke vrouw kan meezingen. Denk aan I'm Every WomanRespectGirls Just Wanna Have Fun en Telkens Weer. Verder passeren ook hun eigen levens, dochters, mannen en opvliegers de revue.

 

 

Foto: REP Entertainment

Gerelateerde onderwerpen