Theaternieuws week 12: babynieuws, Musical Awards en Liesbeth List

Het was weer een week met een lach en een traan in de theaterwereld. Een geboorte werd gevierd, we namen afscheid van een groot balletdanser en we staan stil bij het leven van de legendarische Liesbeth List

Liesbeth List blijvend in herinnering 

Twee jaar geleden alweer overleed Liesbeth List. Wegens de coronamaatregelen werd het een begrafenis in zeer besloten kring. De herinnering aan Liesbeth blijft levend, bijvoorbeeld door het regelmatig uitbrengen van onbekend materiaal.

Paul de Leeuw 60 jaar 

Al decennialang is Paul de Leeuw niet weg te denken van de Nederlandse televisie en podia. In 1983 won hij de Cameretten Persoonlijkheidsprijs en werd daarna steeds vaker gevraagd voor radio en televisie, wat resulteerde in zijn eigen spraakmakende show De schreeuw van De Leeuw. Reis mee langs bijzondere mijlpalen uit zijn carrière. 

Kanshebbers Musical Awards 2022

Wie o wie gaat er dit jaar naar huis met een Musical Award? Met zoveel moois op de planken is dat moeilijk kiezen! Grote kanshebbers zijn in ieder geval Disney's Aladdin en Come From Away. Je zult nog tot en met 28 april geduld moeten hebben, dan wordt de uitslag bekend gemaakt in Ahoy Rotterdam

André Rieu op Koningsdag

Koningsdag is dit jaar in het Bourgondische Maastricht, en natuurlijk is André Rieu dan ook van de partij! Hij zal halverwege de route optreden voor de koninklijke familie. Ook Rowwen Hèze en Jon van Eerd verzorgen optredens deze feestelijke dag. 

Cabaretier René van Meurs vader geworden

Cabaretier René van Meurs en zijn vriendin zijn dolgelukkig met de geboorte van hun zoon Jesse Elias van Meurs. Hij is het eerste kind van het stel. René laat via Instagram weten supertrots te zijn op zijn nieuwbakken gezinnetje. 

Balletdanser Jaap Flier overleden 

Balletdanser en choreograaf Jaap Flier overleed afgelopen week op 88-jarige leeftijd. Hij behoorde jarenlang tot de beste balletdansers van ons land. Samen met zijn vrouw stond hij aan de wieg van het Haagse Nederlands Dans Theater. In 1968 werd bij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Claudia de Breij verzorgt Oudejaarsconference

Claudia de Breij verzorgt opnieuw de oudejaarsconference. Het wordt de derde keer voor de cabaretière, die eerder in 2016 en 2019 het jaar afsloot op televisie. Vorig jaar verzorgde Peter Pannekoek de conference op oudejaarsavond.

Gerelateerde onderwerpen