The Nation terug als marathonvoorstelling

The Nation komt terug als marathonvoorstelling. Het stuk speelt in september in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

De voorstelling van Het Nationale Theater is een spannende 'whodunnit' dat afspeelt in de Schilderswijk in Den Haag. Het stuk gaat over de vermissing van de elfjarige Ismaël. De zoektocht wordt een strijd tegen de klok en gaat dwars door alle lagen van onze multiculturele samenleving heen. Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, 'gutmenschen', journalisten, welzijnswerkers, iedereen weet wel iets.

The Nation was zeer succesvol en is ook bijzonder van opzet. De productie bestaat namelijk uit zes delen welke elk apart werden gespeeld. Later werden ze samengevoegd tot een vijf uur durende marathonvoorstelling, een soort 'bing watching' op Netflix maar dan in het theater.

Om op een laagdrempelige manier nieuw publiek te trekken voor deze voorstelling, zette Het Nationale Theater de eerste drie delen op YouTube.

Het stuk is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. De Nederlandse Toneeljury oordeelde: "Een waar theaterevenement dat iedereen moet zien omdat het relevant is."

Marathon
De Nation is niet de enige theaterproductie waarbij het verhaal afspeelt gedurende meerdere afleveringen. Zo kwam het Noord Nederlands Toneel met Borgen. De 14 afleveringen van het theaterevenement namen negen uur in beslag. Het stuk was gebaseerd op de gelijknamige Deense tv-serie over de premier van Denemarken.

En vanaf komend seizoen komt Toneelgroep Maastricht met een thrillertrilogie. Die gaan ze spelen over een periode van drie jaar op verschillende locaties in Noord-Limburg. Deel 1 heet Ik rij wel en is gebaseerd op de bende van Venlo.


Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over