Soldaat van Oranje opnieuw verlengd, tot juni 2019 te zien

Inmiddels mag het wel bekend zijn dat Soldaat van Oranje de meest succesvolle voorstelling is die ooit in Nederland te zien is geweest. De musical won verschillende prijzen tijdens de Musical Awards 2011 en won verschillende jaren de publieksprijs. De producent van de musical is zelfs geridderd voor zijn prestatie. De voorstelling wordt nog steeds erg goed bezocht, dus je kon er op wachten: de voorstelling is opnieuw verlengd. Soldaat van Oranje is nog zeker tot juni 2019 te zien.

De musical ging op 10 oktober 2010 in première en speelt dus al meer dan 8 jaar, altijd exclusief in de Theaterhangaar in Katwijk. De voorstelling mocht al meer dan 2,7 miljoen bezoekers ontvangen. Het is de langstlopende voorstelling in de Nederlandse geschiedenis, en heeft ook een sterk educatieve inslag.

Overigens is de verlenging niet echt een verrassing. Niet alleen loopt de voorstelling nog erg goed, ook staat de opvolger 'Nieuw Amsterdam' pas in 2020 op de planning. Hiervoor is zelfs nog niet bekend waar de musical gaat spelen. We weten vooralsnog alleen dat de componist van Within Temptation de muziek aan het schrijven is. Het zou ons dan ook niet verbazen als Soldaat van Oranje nog in heel 2019 te zien is.

Ben je op zoek naar een musical-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over