Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Soldaat van Oranje's producent krijgt Koninklijke onderscheiding
11-10-2018

Soldaat van Oranje's producent krijgt Koninklijke onderscheiding

Musicalproducent Fred Boot heeft een Koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn werk bij de musical Soldaat van Oranje. Daarnaast is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn 'opvallende prestatie' die belangrijke waarde heeft voor de Nederlandse samenleving.

Fred Boot kreeg de onderscheiding van de burgemeester van Katwijk, na afloop van de jubileumvoorstelling op 10 oktober. Soldaat van Oranje bestond die avond precies acht jaar. De musical ging op 10 oktober 2010 in première. In de tussentijd zagen meer dan 2,7 miljoen mensen de voorstelling. Het stuk is meer dan 2.500 keer gespeeld.

Soldaat van Oranje is van bijzondere waarde


Burgemeester Cornelis Visser roemde niet alleen het succes van de musical, maar ook de bijbehorende educatieve activiteiten die Fred Boot organiseerde. Hij sprak over een belangrijke bijdrage voor het gedenken en herdenken van de Tweede Wereldoorlog. Jongeren bewust maken van thema's als opofferingsgezindheid, eergevoel, trouw en loyaliteit. 'Hiermee heeft u een opvallende prestatie geleverd die voor de samenleving een bijzondere waarde heeft'.

Dit zijn mooie woorden die niet op zichzelf staan. Fred Boot is niet alleen musicalproducent, maar ook de directeur van Stichting Educatieve Theaterprojecten. De musical Soldaat van Oranje is gemaakt om de geschiedenis levend te houden. Boot voegde ook een sterk educatief component toe aan de voorstelling. Zo kun je bijvoorbeeld in de TheaterHangaar naar de tentoonstelling 'Kun jij kiezen in in oorlogstijd?'. Deze expositie vertelt over oorlog en vrijheid en nodigt jongeren uit om in gesprek te gaan. Het historische verhaal wordt daarbij ook geplaatst in het nu.

Ben je op zoek naar een musicalvoorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerd nieuws