Poelifinario: Alex Klaassen en Jochem Myjer genomineerd

De VSCD-cabaretjury heeft de nominaties bekend gemaakt van Poelifinario en Neerlands Hoop prijzen. Maar liefst elf voorstellingen zijn genomineerd over verschillende categorieën. Alex Klaasen, Jochem Myjer, Richard Groenendijk en Veldhuis & Kemper zijn onder andere genomineerd voor de belangrijkste cabaretprijzen.

Dit jaar wordt er voor het eerst gewerkt met verschillende categorieën voor de Poelifinario. Daarnaast is er ook nog de Neerlands Hoop prijs voor aanstormend talent.

Nominaties voor de Poelifinario-prijzen

Voor de Poelifinario zijn er tegenwoordig drie categorieën. In de categorie entertainment zijn genomineerd, Alex Klaasen voor Showponies en Jochem Myjer voor Adem in, Adem uit. In de categorie engagement zijn er drie nominaties: Tim Fransen voor Het Kromme Hout der Mensheid, Richard Groenendijk met Om alles! en Veldhuis & Kemper voor Geloof ons nou maar. Er is ook een categorie Kleinkunst en daarvan is de winnaar al bekend: Joost Spijkers met Spijkers II.

Nominaties voor de Neerlands Hoop-prijs

Voor de Neerlands Hoop prijs zijn er in totaal vijf verschillende voorstelingen genomineerd. De kanshebbers zijn Johan Fretz voor De Zachtmoedige Radicaal, Martijn Kardol voor Bang, Stefano Keizers met Erg heel, René van Meurs met Ik beloof niks en Rundfunk voor Wachstumsschmerzen.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over