Kijktip: debuutvoorstelling Janneke de Bijl

Als je zin hebt in een avondje zwartgallige humor en hilarische negativiteit dan wil je zeker de debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook van Janneke de Bijl niet missen.

De cabaretière kon haar show niet zo vaak spelen als verwacht door corona, maar waar een wil is, is een weg. Afgelopen juli kon de kersverse komiek nog een keer optreden in de Stadsschouwburg in Utrecht voor een bescheiden publiek en een minder bescheiden aantal camera’s. Daarvan is een mooie registratie voor televisie gemaakt.

Van filosofie naar komedie

Janneke de Bijl is nog betrekkelijk nieuw in de wereld van de lach. Ze studeerde af als filosofe, maar besloot haar vaardigheden ergens anders in te zetten. Bij Comedytrain welteverstaan, waar ze na haar auditie met open armen werd ontvangen. In 2017 volgde zowel de jury- als de publieksprijs op cabaretfestival Cameretten, waarna een solovoorstelling niet kon uitblijven.

Dat werd dus Zonder zin kan het ook, een voorstelling waarin De Bijl stand-up comedy afwisselt met verhalen en liedjes. Scherp, snel, persoonlijk en herkenbaar, maar ook onderkoeld en een beetje donker. De Bijl filosofeert nog steeds over de existentiële vragen in het leven, maar dan op het toneel.

Je ziet Zonder zin kan het ook vanavond (15 augustus) om 22:40 uur op NPO 3.

 

Beeld: © Bas Losekoot 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over