Jeroen Spitzenberger e.a. in Sinterklaasjournaal

De cast voor het Sinterklaasjournaal van dit jaar is bekend gemaakt. Wederom zijn er een aantal rollen voor bekende theatermakers: Jeroen Spitzenberger zal onder andere naast Dieuwertje Blok en de Goedheiligman te zien zijn.

Jeroen Spitzenberger is momenteel te zien in het toneelstuk Terror. Een andere opvallende acteur is Harry Piekema, die bekend werd als supermarktmanager in de reclames en vorig jaar in Borgen speelde van het Noord Nederlands Toneel. Joep Onderdelinden stond vaak met Paul de Leeuw in het theater en keert terug bij het Sinterklaasjournaal na zijn deelname in 2008. Ook John Jones keert terug, die voor het laatst in 2012 te zien was naast de goedheiligman. Er zijn verder ook nog rol voor Frederik Brom, Mimoun Ouled Radi en Abbey Hoes.

Het Sinterklaasjournaal begint vanaf maandag 13 november en is dagelijks op NPO 3 te zien bij Zapp. Op zaterdag 18 november is de landelijke intocht in de Friese stad Dokkum. Daarnaast zijn er talloze Sinterklaasintochten en Sinterklaasvieringen door het hele land, zoals in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch, Leeuwarden, Groningen en Emmen en Enschede.

Lees meer over