EO organiseert opnieuw Concert van Hoop

De EO organiseert precies een jaar na het uitbreken van COVID-19 het tweede Concert van Hoop. Het evenement zal op 10 maart plaatsvinden en onder meer OG3NE, Suzan & Freek, Diggy Dex, 3JS en Guus Meeuwis zullen optreden.

In oktober 2020 organiseerde de EO voor het eerst Concert van Hoop. Met dit evenement wil de omroep hoop en positiviteit verspreiden tijdens de langdurende coronacrisis. Op 10 maart is het een jaar geleden dat COVID-19 als pandemie werd erkent. Daarom kiest de EO ervoor om op die dag een nieuwe Concert van Hoop te organiseren in een leeg Ahoy Rotterdam.

Het Metropole Orkest begeleidt de artiesten. Ook worden de optredens afgewisseld met "hoopvolle verhalen". Net als de vorige keer is Bert van Leeuwen de presentator van het evenement.

'Muziek is hoopvol'

Naast 3JS, OG3NE, Suzan & Freek, Diggy Dex en Guus Meeuwis zullen nog meer artiesten gaan optreden. Die worden later nog bekend gemaakt. "Wij als artiesten weten als geen ander hoe hoopvol muziek is. Muziek kan de last dragen, daar wordt het lichter van. Ik ben dan ook heel blij dat ik mijn steentje mag bijdragen", aldus Guus Meeuwis.

Concert van Hoop op 10 maart om 20.30 uur op NPO 1.

Beeld: EO

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over