Bram van de Vlugt viert verjaardag met jubileumvoorstelling

Bram van der Vlugt speelt een jubileumvoorstelling ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. De voorstelling Vogel zal spelen in de tweede helft van dit seizoen.

De voormalige Sinterklaas werkt voor het stuk samen met mensen die meer dan vijftig jaar jonger zijn dan hij. Het om de acteur Thijs Prein en scenograaf Roelof Pothuis. De heren leerden Van der Vugt kennen tijdens een andere productie. Ze kregen toen het idee om het oorlogsverhaal van de opa van Prein te vertellen met een toneelstuk.

Het verhaal van Vogel gaat over de oude man Martinus. Hij woont al sinds zijn dertiende in een oud treinstation en beweert dat hij nooit is weggegaan. Nu hij 75 jaar is, blikt hij terug op zijn leven en vertelt zijn verhaal aan zijn kleinzoon. Al neemt hij soms graag een loopje met de waarheid.

De première van Vogel vindt plaats op 23 maart in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Daar zal de voorstelling ook spelen op verjaardag van Bram van der Vlugt op 28 mei.

Indrukwekkend

De straks 85-jarige Bram heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd. Hij speelde in vele films en series en was van 1986 tot 2010 de officiële Sinterklaas. Hij ontving vele onderscheidingen, waaronder de prestigieuze Louis d'Or. En in 2001 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

De komende maanden staat Bram eerst nog in het theater met Vasalis, altijd vandaag.


Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Lees meer over