Annie de Musical in 2021 terug!

Annie de Musical zal in 2021 weer te zien zijn! De musical ging op 1 december 2019 in première maar de tournee moest stopgezet worden door de coronacrisis, net als alle andere evenementen.

De musical zal van mei tot en met juli 2021 te zien zijn in zes grote steden, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Breda, Apeldoorn en Hoorn.

Het was lang onduidelijk wanneer en hoe de theaters weer open mochten gaan en wat er zou gebeuren met reeds gekochte kaarten. Eric-Paul Dijkhuizen, zakelijk directeur van de Theateralliantie, vertelt dat ruim 25.000 mensen hun kaartje voor Annie de Musical hebben bewaard in afwachting of de show weer gespeeld zou gaan worden. "Daar zijn we namens alle betrokken theaters ongelofelijk dankbaar voor", zegt Dijkhuizen.

Creatieve plannen

De cast en crew hadden een lange periode hard gewerkt om de musical in topvorm te kunnen spelen. Maar toen werd alles afgelast. Willemijn Verkaik, die juffrouw Hannigan speelt zei op het nieuws: "Ineens zat ik thuis, cold turkey af te kicken van de adrenaline. Uiteindelijk lukte het me om erin te berusten. Nu vind ik het vooral tof om te zien hoe al die creatievelingen plannetjes bedenken om er toch maar iets van te maken. Ik merk ook dat mensen de behoefte hebben om voorstellingen te bezoeken".

Ga hier naar de Annie de Musical.

Foto: Roy Beusker en Annemieke van der Togt

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over