Adopteer je eigen stoel in Oude Luxor Theater

Het Rotterdamse Oude Luxor Theater is een crowdfunding actie gestart om de verbouwing van de zaal te kunnen financieren. Zo kunnen bedrijven en particulieren bijvoorbeeld een donatie doen of een theaterstoel adopteren. Het doelbedrag voor de actie Take a Seat bedraagt 300.000 euro.

In 2014 werd het 100 jaar oude theater al verbouwd. Toen zijn vooral de foyers opgeknapt. In de oude zaal staan nog steeds dezelfde stoelen als die in 1972 zijn geplaatst. Deze stoelen zijn echter niet meer in goede staat en moeten vervangen worden. De nieuwe stoelen zullen comfortabeler zijn en er onstaat meer beenruimte. Ook zal er straks plek zijn voor 1000 stoelen in plaats van 935.

Adopteer een theaterstoel

Deze nieuwe stoelen kunnen geadopteerd worden door particulieren of bedrijven voor 450 euro per stoel. Als dank wordt de naam van de donateur op de stoel gezet. Voor wie 450 euro te veel geld vindt, kan ook een donatie doen op de website van het theater. Of voor wie juist meer wil betekenen, kan een hele rij stoelen adopteren.

Het oude Luxor aan de Kruiskade in Rotterdam wordt ook wel 'de oude dame' genoemd omdat het een zeer geliefd theater is bij publiek en artiesten. Sinds 1917 is het theater al open en het werd twee keer eerder verbouwd en gerestaureerd. Als alles goed gaat, zal de verbouwing van de zaal zal in februari 2022 gereed zijn. De eerste voorstelling is Matilda de Musical die vanaf maart 2022 daar te zien is.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over