Zien: vijf keer genieten van Richard Groenendijk

De Rotterdamse Richard Groenendijk is zo'n cabaretier die je met élk verhaal meteen aan het lachen maakt. Zijn rake beeldspraak, hilarische manier van vertellen en lollige avonturen maken het helemaal af. Daarom is hij deze week onze Artiest van de week!

Om even een momentje van deze leuke man te genieten, hebben we een paar vermakelijke fragmenten onder elkaar gezet. Veel kijkplezier!

Tebbie nou op je muil

Deze móét je haast wel gezien hebben. Groenendijk maakte vorig jaar als zijn alterego Jopie Parlevliet een enorme carnavalskraker. Omdat er de laatste tijd zoveel slecht nieuws was, wilde Jopie wat vrolijkheid brengen. Dat is zeker gelukt! Maar pas op, als je dit liedje eenmaal hoort, gaat het niet meer uit je hoofd.

Toen de theaters nog open waren voor een beperkt aantal mensen, zou Jopie gaan toeren met haar show Tebbie nou op je muil?. Maar deze voorstelling gaat Richard helaas niet meer spelen. 

 

Naar De Wallen

In 2005 stond Groenendijk in de theaters met zijn voorstelling De Adem van de Nachtchinees. In die show vertelt hij een enorm geestig verhaal over zijn ervaring op De Wallen in Amsterdam. Hoewel hij het zelf eigenlijk niet zo grappig vindt. Kijk maar!

 

Stom-lijstje bij Linda's Zomerweek

De cabaretier is regelmatig op televisie te zien. Als presentator, panellid, deelnemer van spelshows, in gastrollen en ga zo maar door. In 2016 was Groenendijk te gast in het interviewprogramma Linda's Zomerweek. De gasten stellen altijd een 'stom-lijstje' op over dingen die ze stom vinden. Hieronder vertelt Groenendijk over zijn heerlijke stomme dingen.

- YouTube

 

Binanca met vleeskleurige legging

Dat Groenendijk uit de regio van Rotterdam komt, is niet te missen. Want hij zet graag onmiskenbare Rotterdamse typetjes neer. Zo ook hier, zijn vriendin Bianca uit de Rotterdamse buurt Crooswijk.

 

Sympathieke Jopie had een druk dagje

Het is ook niet te missen dat Groenendijk ontzettend sympathiek is. Zo ging hij eerder als vrijwilliger in de zorg aan de slag en nam hij in 2018 het initiatief om een eerbetoon te geven aan de inmiddels overleden Corrie van Gorp.

Ook Jopie zet zich graag in voor het goede doel. Hieronder zie je hoe ze borrelboxen rondbrengt. 

 


Wat is jouw favoriete Groenendijk-fragment? Laat het ons weten op onze Facebookpagina!

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over