Zien: oude shows van Harrie Jekkers in geheel op YouTube

Harrie Jekkers is deze week onze Artiest van de week. Omdat hij donderdag de prachtige leeftijd van 70 jaar bereikte én omdat hij gewoonweg een geweldig oeuvre heeft. Zijn gloriejaren beleefde hij in de jaren 80 en 90. Maar daarna verhuisde de Hagenaar naar Spanje en verdween hij jarenlang uit beeld. Gelukkig is hij sinds 2015 weer terug en heeft hij nog een paar nieuwe voorstellingen gemaakt met Jeroen van Merwijk en Het Klein Orkest.

Wij nemen je terug in de tijd. Naar die mooie jaren 90 toen Harrie een miljoenenpubliek bereikte met zijn theatervoorstellingen. Een paar van deze voorstellingen zijn in z'n geheel te bekijken op YouTube. Kijk je mee?

Het gelijk van de koffietent (1990)

Harrie bezoekt een oerhaagse koffietent. Arbeiders komen daar bij elkaar en genieten samen van een bakkie koffie. Daarbij worden ook gelijk alle wereldproblemen opgelost, handig!

Met een goudvis naar zee (1992)

Deze show is de tweede avondvullende (solo)voorstelling van Harrie. Hij staat stil bij al zijn verschillende 'ikken'. Hij heeft een ik van 9, 20, 30 en 40 jaar. Wat hebben deze 'ikken' te vertellen?


Het geheim van de lachende piccolo (1995)

Harrie heeft in deze voorstelling een nieuw doel: niks doen. Maar dat is toch moeilijker dan het lijkt. Hij gaat te rade bij zijn goede vriend Rik die al zijn hele leven niks doet.


Het verhaal achter de liedjes (1999)

De schrijver Koos Meinderts is een goede vriend van Harrie. Samen hebben ze al veel teksten en liedjes geschreven. In 1999 maakten ze samen deze voorstelling over het ontstaan van deze liedjes en hun goede vriendschap.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over