Kijktip: Youp van 't Hek - 'Met de kennis van nu' op NPO 1

Begin het weekend goed met Met de kennis van nu van Youp van 't Hek. De cabaretvoorstelling is Goede Vrijdag (10 april) om 20.30 uur te zien op NPO 1. 

'Met de kennis van nu' is een veelgebruikte uitspraak onder politici om gemaakte fouten goed te praten. Youp van 't Hek walgt ervan; hem zal je het nooit horen zeggen. Blunders horen immers bij het leven. Hij praat dan ook niks recht, maar het liefst juist nog krommer. 

Met de kennis van nu kijkt Youp van 't Hek terug op zijn beginjaren als cabaretier. Natuurlijk wel met de ruim 40 jaar kennis en ervaring die hij heeft opgedaan in zijn achterhoofd. Maar stiekem gaat het toch vooral over zijn huidige leven, nu hij de 65 jaar is gepasseerd. Van 't Hek relativeert er flink op los, uiteraard met de nodige zelfspot.

Youp van 't Heks Met de kennis van nu is Goede Vrijdag om 20.30 uur te zien op NPO 1. 

 

Coronavirus treft Youp van 't Hek

Afgelopen maart was ongetwijfeld een vreselijke maand voor Youp van 't Hek. De op leeftijd zijnde cabaretier werd getroffen door het coronavirus en moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Gelukkig bleek zijn verblijf van korte duur, want een week later mocht hij thuis verder herstellen van het virus.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Van 't Hek kwakkelt met zijn gezondheid. De cabaretier is een (voormalig) hartpatiënt en onderging eind 2015 een zware hartoperatie. In januari 2019 annuleerde hij voorstellingen vanwege oververmoeidheid. Enkele maanden later werd hij onwel op het podium. 

Foto: © Bob Bronshoff

Gerelateerde onderwerpen