Youp van 't Hek plant zijn 'grote laatste show'

Cabaretier Youp van 't Hek speelt dit jaar de oudejaarsconference 2020, die wordt uitgezonden door de NPO. Dat is zijn laatste conference. Maar hierna volgt ook zijn laatste grote show. Dat bevestigt Youp in een interview bij De Balie in Amsterdam.

Youp wil met zijn laatste grote show op tournee langs alle zalen en zaaltjes van Nederland en Vlaanderen waar hij ooit is begonnen. Dit moet een lange afscheidstournee worden, waar hij rustig de tijd voor kan nemen. 'En dan overweeg ik om op mijn zeventigste... dat is op 28 februari 2024, kijken of ik dan in Carré kan staan die avond... en dat dan nog één keer niemand weet hoe laat het is, en dat ik dan weet hoe laat het is... En dat ik dan denk: nou, dit was het.'

Niemand weet hoe laat het is, is een levenslied van Youp van 't Hek. Hij schreef het nummer al in 1989 voor zijn allereerste oudejaarsconference en daar sluit hij, al ruim dertig jaar, iedere show mee af. Youp wil afsluiten in stijl, zo blijkt wel uit zijn eigen verhaal.

Youp zijn laatste oudejaarsconference

Maar in het najaar is dus eerst tijd voor zijn laatste oudejaarsconference. Het wordt de tiende voor de gevierde cabaretier. Tot eind februari speelt hij nog de show Met de kennis van nu. Daarna begint hij met schrijven. Wanneer de eerste try-outs beginnen van Youps laatste oudejaarsconference is nog onbekend.

Ben je op zoek naar een cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen