Willeke Alberti geniet van eerste optreden

Willeke Alberti mocht het afgelopen weekend weer optreden sinds het uitbreken van het coronavirus. Door de maatregelen was het concert anders dan anders. Maar ondanks dat heeft ze ervan genoten.

"Ik vond het best spannend om weer te gaan zingen en met het publiek samen te zijn", vertelde Alberti toen ze maandagavond te gast was bij de talkshow Op1. Ze gaf een optreden in openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Het afstand houden vond ze 'in het begin heel moeilijk'.

Hart onder de riem

In juli trad de zangeres op in een zwaar getroffen zorgcentrum in Arnhem om de bewoners een hart onder de riem te steken. "Het is zo belangrijk dat we er voor elkaar zijn", benadrukte Alberti. "Ik zie wat er dan gebeurt, het is belangrijk dat mensen andere mensen blij kunnen maken. Dat is vooral met muziek, welke muziek dan ook".

Willeke 75 jaar

Alberti werd in februari 75 jaar en zou met een grote jubileumvoorstelling door Nederland trekken om dit te vieren. Maar het virus gooide roet in het eten.

"Ik werd knettergek van het niet contact hebben met mensen", vertelt ze in Op1. Maar nu ze weer kan optreden in de open lucht is ze van plan om dat vaker te doen.

 

Beeld: Op1

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over