We Hadden Liefde, We Hadden Wapens maakt comeback in het theater

De muziektheatervoorstelling We Hadden Liefde, We Hadden Wapens keert met een volledig nieuws cast terug in het theater! Zo schitteren Carolina Dijkhuizen, Pearl Jozefzoon, Tarikh Janssen en Hajo Bruins in de show naar de gelijknamige roman van Christine Otten.

We Hadden Liefde, We Hadden Wapens is een muzikale theatervoorstelling over de Amerikaanse burgerrechtenbeweging in de jaren '60, aangevuld met de rhythm & blues en soul. 

Het verhaal

In de VS van 1961 streed Robert F. Williams voor gelijkheid tussen zwart en wit, en tegen de agressie van de Klu Klux Klan. Hij riep de donkere gemeenschap om de wapens op te pakken, waardoor hij als staatsgevaarlijk werd bestempeld. Noodgedwongen moest hij vluchten naar Cuba. Maar ook daar kwam hij door zijn kritische houding in conflict met de autoriteiten en hij vertrok daarop naar China. Toen de politieke verhoudingen eindelijk ontdooide, keerde hij terug naar Amerika. Maar wat is de impact van zijn strijd op zijn vrouw en kinderen? 

 

 

In We hadden liefde, we hadden wapens trekken de spelers paralellen tussen de historie en het heden. Met onder meer de Black Lives Matter-protesten is de thematiek ook nu nog steeds uiterst actueel.

De voorstelling gaat vrijdag 15 september in DeLaMar in Amsterdam in première waarna een landelijke theatertour langs de grote zalen volgt.

Gerelateerde onderwerpen