Marco Borsato viert War Child-jubileum met bijzonder concert

War Child-ambassadeur en zanger Marco Borsato viert zijn twintigjarig jubileum als ambassadeur van de organisatie op 5 december in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Het concert is tevens de afsluiter van zijn tour Thuis. De opbrengst van de avond gaat naar de hulporganisatie, die oorlogskinderen helpt met psychosociale hulp en onderwijs.

Speciale Avond

Begin juni bij RTL Late Night vertelde de zanger: "Ik wil voor War Child een speciale avond doen. Ik ben dit jaar twintig jaar ambassadeur, de volledige opbrengst gaat natuurlijk naar War Child."

De inhoud blijft nog een verrassing, maar wel verklapte hij dat de balletdanseres Michaela DePrince "iets bijzonders" gaat doen.

Borsato stond voor het laatst in 2002 in het Amsterdamse theater. "Er zaten gewoon heel veel andere leuke projecten tussen in die tussentijd". Momenteel zit Marco in de jury van The Voice Senior.

War Child ambassadeur

Borsato werd gevraagd als ambassadeur in 1998. Een rol die de zanger vol overgave vervult. "Ik voel mij inmiddels meer ambassadeur dan zanger, want van War Child word ik nog blijer dan van zingen.

In het kader van zijn ambassadeurschap bracht hij het nummer De Speeltuin uit. Ook speelde hij in de film Wit Licht, waarvan hij tevens de titelsong vertolkte.

De kaartverkoop van het concert in Carré start vrijdag 31 augustus.


Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Lees meer over