Trijntje Oosterhuis brengt ode aan Henny Vrienten

Trijntje Oosterhuis (49) brengt een ode aan de eerder dit jaar overleden Henny Vrienten. Een album en twee concerten staan in de planning, waaronder een optreden in het Koninklijk Concertgebouw. De zanger speelde een speciale rol in haar carrière. 

De verslagenheid was groot toen Henny Vrienten in februari overleed op 73-jarige leeftijd. Tijdens zijn lange carrière - waaronder als frontman van Doe Maar - betekende hij veel voor collega-artiesten, waaronder als tekstschrijver. Zo ook voor Trijntje Oosterhuis, voor wie hij het nummer Vlieg met me mee schreef. De zangeres werkte meerdere keren met hem samen, en wil dan ook graag een eerbetoon brengen aan Vrienten.  In samenwerking met zijn zoon Xander (35) en het Residentie Orkest brengt ze een album uit en staan er twee concerten in de planning. 

 

 

Twee optredens en symfonisch album

De laatste drie solo-albums van Henny staan in de spotlight, waarvan ze symfonische bewerkingen hebben gemaakt. Het album verschijnt volgend jaar op 27 januari tijdens een optreden in concertzaal Amare in Den Haag, waar Xander en het Residentie Orkest samen met Trijntje op de planken staan. Op 31 januari volgt een optreden in het Concertgebouw in Amsterdam

 

 

 

Kijk voor nog veel meer muziekvoorstellingen in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen